perjantai 6. huhtikuuta 2012

Perussuomalaisetko köyhiä reppanoita?

Perussuomalaisista on tullut joillekin itseään ilmeisen intellektuelleina pitäville toimittajille näppylöitä aiheuttava poliittinen ryhmä. Heitä pitää koettaa nälviä, että näyttäisi tai kuulostaisi fiksulta.
Voi hyvinkin käydä, että tuo muotiin tullut nälviminen kostautuu tulevissa kunnallisvaaleissa ja Timo Soini väkineen järjestää uuden jytkyn.
Huomautan, etten ole minkään puolueen jäsen, mutta periaatteessa aina sen puolella jota yritetään aiheetta ja samalla itseä korottaen mollata.
Lapin Kansassa, jonka leivissä olen viettänyt pitkän rupeaman ja joka on ollut mielestäni tolkun lehti lappilaisten lukijoittensa palvelijana, on myös nostanut päätään tuo jo aiemminkin viikonvaihdesivuilla esiintynyt viisastelu, joka tuntuu ärsyttävän muitakin kuin meikäläistä.
Viimeksi tiistaina 3.4.2012 oli mielipidesivun yläosassa olevalla P.S. –palstalla jälleen viikoittainen persupurkaus. Siinä viisasteltiin kuinka perussuomalaisilla menee huonosti kannatusgallupeissa, mutta kansanedustajien määrän mukaista puoluetukea sentään kilahtaa tilille joka kuukausi reilut puolisen miljoonaa euroa.
Toimittajan, jonka nimi joutanee jättää mainitsematta, ihmettelee miksi Perussuomalaiset ei palauta puoluetukea kun kerran on sitä Suomen maaseudun puolueen ajoista asti arvostellut.
Niinpä. Tokihan Perussuomalaisten siis pitäisi ymmärtää väistyä suosiolla sinne mistä on tullutkin eikä yrittää säilyttää asemiaan vihdoin myös tukirahojen avulla? Sehän on enempi ”oikeiden” puolueiden oikeus?
Samainen ilveilijä kirjoittaa, kuinka nykyisin Helsingin Töölössä vuokrakolmiossa toimiva Perussuomalaisten toimisto vaihtuu pian 300 000 – 400 000 euroa maksavaan isompaan tilaan.
”Kelpaa siinä köyhää puolustaa”, älykkötoimittaja heittää.
Eli Perussuomalaiset ob siis paitsi kaikin puolin arveluttava puolue, myös sutki puolustamaan köyhiä? Aivan uskomatonta, että joku puolue sutkaa köyhien asialla!  Ei kai kukaan ole sellaisia puolueita koskaan aiemmin tavannut?
Ja koska perussuomalaiset menestyivät viime eduskuntavaaleissa, heitä siis erehtyivät äänestämään nimenomaan köyhät? Toisin sanoen, perussuomalaisten kannattajajoukko muodostuu harhautetuista köyhistä reppanoista.
En tiedä millaisia mielialalääkkeitä tuollaiset kirjoittajat napsivat, mutta ehkä reseptiä kannattaisi välillä uudistaa.
Tunnen monia julkiperussuomalaisia ja minusta heillä on vaikkapa toimittajaan verrattuna ihan hyvä elintaso ja varallisuus. Eikä tavoissa ja järjenjuoksussakaan näyttäisi olevan ongelmia – ainakaan toimittajan älyllä arvioiden.
Tuoreessa Journalisti-lehdessä Meri Valkama on kiinnittänyt huomiota tähän persufobiaan.
”Kun aiheena on perussuomalainen, neutraalius on yhtä kuin mahdottomuus”, hän kirjoittaa.
”Kiusaus vihjailla halventavasti on ylipääsemätön jopa Suomen Kuvalehdessä”, Valkama jatkaa ja on liittänyt mukaan kuvan mainitun ns. laatulehden kannesta. Siinä mainostetaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pirkko Ruohonen-Lernerin haastattelua otsikolla ”Kiva persu”.
Etukannen vinkin mukaan Ruohonen-Lerner opettaa puoluetovereitaan tavoille.
Olen seurannut politiikan tekemisen käytöstapoja enimmäkseen kunnallispolitiikan tasolla. Näkemäni ja kuulemani perusteella esimerkiksi Inarin kunnanvaltuustossa olisi ollut jo pitkään tarvetta käytöksen tukiopetukselle.
Inarin valtuustossa ei ole näihin asti ollut perussuomalaisia.


Veikko

1 kommentti:

  1. Päivän paras hetki käydä lukemassa tätä sinun blogia. Saa katketa naurusta! Kiitos Veikko!

    VastaaPoista